MEDIUM HELDERZIENDE PARAGNOSTE

 

 

 

 10 zaken die je pas gaat begrijpen
wanneer je leert alleen te zijn

 

 

Kun jij goed alleen zijn?

Of ben jij overtuigd dat een mens daar niet voor

gemaakt is? Het is even wennen om alleen te kunnen en

willen zijn maar daarna komen alle voordelen waar je best

heel blij mee zult zijn. Wil je weten welke voordelen dat zoal zijn? 

 

Sommige mensen verwarren alleen zijn met

eenzaamheid en associëren het vaak met iets

dat slecht is of niet hoort. Men insinueert dat

je ofwel asociaal bent, ofwel ongewenst,

twee weinig aantrekkelijke posities.

 

man_observing_city_skyline (1)

Maar eigenlijk is alleen zijn niet noodzakelijk slecht. Ik verzamelde tien zaken waarvan je pas gaat genieten eens je je alleen zijn accepteert.

 

1. Je kunt je batterijen terug opladen

Wanneer we omgeven zijn door andere mensen, verbruiken we dikwijls veel energie. Andere mensen aan het lachen brengen, gelukkig maken, hun ego’s strelen en hun emoties lezen zijn enkele dingen die we de hele tijd doen. Constant in contact staan kan je mentaal uitputten. Wat tijd alleen doorbrengen staat je toe om terug op te laden.

2. Een tijd van bezinning

Het leven vliegt voorbij. Alles gaat zo snel dat er waarschijnlijk amper ijd is om neer te zitten en te bezinnen. Alleen zijn geeft je de perfecte mogelijkheid om eens goed na te denken over je doen en laten. Omdat je niet bezig bent met het verwerken van de gedachten en gevoelens van anderen, is dit het ideale moment om diep in jezelf te kijken.

3. Je leert je eigen emoties kennen

Nogmaals, wanneer je constant omgeven wordt door andere mensen, ben je altijd bezig met het lezen van en het reageren op hun emoties. Je dreigt dan het contact met je eigen emoties verliezen. Wie ervan kan genieten om alleen te zijn, zal een groter perspectief op zijn eigen emoties krijgen. Je beseft beter wat je gelukkig, droevig of van streek maakt.

4. Je begint dingen te doen waarvan je echt geniet

Wanneer je in het gezelschap van anderen vertoeft, ben je constant bezig met het maken van compromissen. Je realiseren dat je gewoon kan doen waar je zin in hebt, maakt alleen zijn enkel makkelijker.

5. Je wordt productiever

Het gezelschap van anderen kan leuk en amusant zijn, maar het heeft ook een grote invloed op je productiviteit. Soms is gezelschap niets anders dan een afleiding. De tijd die je alleen doorbrengt kan de meest productieve tijd van je leven zijn, vooral omdat er minder afleidingen zijn.

6. Je zult nog meer van je relaties genieten

Wie regelmatig alleen is en daar uiteindelijk van begint te genieten zal merken dat hij zijn relaties met andere mensen meer gaat waarderen.

7. Je voelt je onafhankelijker

Eens je ervan geniet om alleen te zijn, zal je je meer op je gemak voelen wanneer je eens echt alleen bent. En dat leidt tot een groter gevoel van onafhankelijkheid. Je zal je niet onrustig voelen, noch verlangen naar gezelschap wanneer je tevreden bent met jezelf.

8. Je pauzeert even met het gelukkig maken van anderen

Het leven is een verzameling van relaties en die blijven enkel duren wanneer beide partijen gelukkig gehouden worden. Dat kan soms een uitputtende job zijn. Wanneer je alleen bent, is de enige persoon die gelukkig moet gemaakt worden jezelf. Je kunt jezelf belonen met iets dat je gelukkig maakt, maar dat misschien iemand anders van streek zou maken.

9. Je moet je voor niets verontschuldigen

We kwetsen soms iemand anders of maken iemand van streek. Wanneer je alleen bent, zal je zien dat alleenheid betekent dat je je niet constant moet verontschuldigen voor wat je gedaan hebt.

10. Je stopt met het zoeken naar erkenning

We snakken vaak naar goedkeuring van vrienden of familie vooraleer we iets ondernemen. Soms is het zelfs noodzakelijk om eerst advies te vragen, maar er zijn ook momenten waarop we perfect in staat zijn om zelf te handelen. Als je alleen bent, zal je leren om je instincten te vertrouwen en minder afhankelijk te zijn van de mening van anderen. Wil je ervaren dat je in je uppie gelukkig kunt zijn? Ik help je er graag bij. Kijk hier

 

PRAKTIJK VOOR PARAGNOSTIEK  |  ANITAVANDEBERG@GMAIL.COM